Tenses – Exercise 1

Exercise: Tenses

Direction: Choose the best option that completes the question.

1) Who _____ Mr Sanchez to the airport yesterday?

a) take

b) took

c) taken

2) Where in Singapore _____ you live?

a) are

b) have

c) did

3) They first met when they _____ for a big company in Madrid.

a) was working

b) have worked

c) were working

4) Sandra told me she really _____ the party last week.

a) enjoys

b) enjoyed

c) enjoying

5) What _____ the weather like on your holiday?

a) was

b) were

c) was being

6) I rang home just as the train _____ into the station.

a) get

b) has got

c) was getting

7) _____ Peter go skiing with you last year?

a) Was

b) Has

c) Did

8) I didn’t _____ to the swimming pool yesterday.

a) go

b) went

c) going

9) When I was at school, I _____ in the choir.

a) sing

b) sang

c) sung

10) Was John waiting for you when you got to the station?

a) Yes, I was.

b) No, he didn’t.

c) Yes, he was.

11) Our holiday villa _____ been cleaned, so I rang the owners to
complain.

a) wasn’t

b) didn’t

c) hadn’t

12) We missed the first part of the film because it _____ by the time we
got to the cinema.

a) was starting

b) had started

c) started

13) My car wouldn’t start, but luckily Joanne _____ me a lift to the
station.

a) gave

b given

c) had given

14) I didn’t recognise my old school friend because she _____ so much.

a) have changed

b) had changed

c) was changed

15) I _____ French at school, but I’m not really very good at it.

a) study

b) studied

c) had studied

16) They were excited about their holiday because they _____ abroad
before.

a) had never been

b) weren’t

c) had ever been

17) Did you have a good time in Barcelona?

a) Yes, I had.

b) Yes, I did.

c) Yes, I have.

18) I had a sandwich in the garden and then I _____ back to the office.

a) went

b) have gone

c) had gone

19) I felt nervous because I _____ a speech in public before.

a) have never given

b) never gave

c) had never given

20) When we got back from the shop, we found that someone _____ our car
window.

a) broke

b) broken

c) had broken

21) Before they built the flats, that’s where the old garage used _____ .

a) to be

b) being

c) to being

22) I _____ to take much exercise, but now I go to the gym regularly.

a) don’t use

b) am not used

c) didn’t use

23) Before I had an internet connection, I used to _____ to the library
two or three times a week.

a) go

b) went

c) going

24) I remember my grandfather as a very kind man who _____ never lose his
temper or be impatient.

a) used

b) didn’t

c) would

25) I’d rather you _____ smoke inside the house, if that’s OK with you.

a) won’t

b) didn’t

c) couldn’t

26) Is it midnight already? It’s time we _____ home.

a) go

b) going

c) went

27) _____ to live in France?

a) Did you use

b) Have you used

c) Were you used

28) When he was young, he _____ play football for hours.

a) would to

b) use to

c) used to

29) Before email, people _____ write a lot more letters.

a) use to

b) used to

c) were used to

30) We _____ skiing last winter.

a) would go

b) went

c) used to go

Answers:

1. (b) 2. (c) 3. (c) 4. (b) 5. (a) 6. (c) 7. (c) 8. (a) 9. (b) 10. (c) 11. (c) 12. (b) 13. (a) 14. (b) 15. (b) 16. (a) 17. (b) 18. (a) 19. (c) 20. (c) 21. (a) 22. (c) 23. (a) 24. (c) 25. (b) 26. (c) 27. (a) 28. (c) 29. (b) 30. (b)

chennai race coaching institute for bank ssc tnpsc insurance

Courses

Branch Address

Exams